MARIT I MITT HJÄRTA

Jag är överglad!!! MARIT BERGMAN SLÄPPER ETT NYTT ALBUM DEN TJUGOFEMTE MARS ♥ 

jag kan se ett äventyr

Vi har en plan som jag tror inte alla vet om ännu. Vi har velat fram och tillbaka med hur och vad vi vill göra och uppleva, men nu känns det definitivt. Den elfte januari (om två veckor imorgon, weehuu!) slutar vi våra jobb för att sedan ha två till tre veckor på oss att se mer av sydney. Richard har ju bott här i tre månader och jag två och det känns verligen som att det finns hur mycket som helst som man bara måste göra och se när man väl är här. Passa på. Vi vill ju leva också, inte bara överleva. I början av februari sedan, när emelie åker hem, så hyr vi en bil och ger oss ut på ett riktigt äventyr - för att se australien! Vi vet däremot inte vad och vilka delar vi vill se ännu, det står än så länge som en tomlucka i planen. För mig får det gärna göra det fram tills alltid innan vi åker. Det skulle inte göra mig någonting att sätta sig i en bil och bara åka. Destination okänd. Emelie har i alla fall tipsat oss om några ni-bara-måste-se-saker. Vi reser så länge som pengarna räcker, spännande.

När roadtripen är över så tänker vi att vi ska boka om hembiljetten så att vi stannar några dagar där vi mellanlandar, mest troligt i singapore. Och mest troligt så kommer vi hem någon gång i mars, det är vad vi har kommit fram till när vi har räknat och tänkt ut en rimlig budget. Nu är det i alla fall spara som gäller, billig mat och no shopping.  

sjukdom

Buhuuuhuhuhuäääh! Min dator är sjuk. Han mår bra så länge som jag inte surfar på nätet, men så fort jag öppnar (eller ibland efter ett litet tag) så dyker BLÅSKÄRM upp. AAAAaahh!!! Stephen har lärt mig att blåskärm är väldigt farlig och mycket ondskefull. Men det är inte nog där för efter blåskärm har visat sig så dör han bara, min stackars dator. HAN ÄR SJUUUUUK!


ps. Nu kan jag inte lägga upp några bilder heller, för internet här är alldeles för långsamt för det. Jag har i alla fall räddat alla bilder ifrån det ondskefulla viruset och bränt ut dem på skiva. Just in case. Men han måste bli frisk snart, det måste han bara. Stephen, var är du när jag behöver dig?

God Jul

Nu bor vi hos emelie, underbart! Vi har ett hem för första gången på riktigt här nere. För råtthålet kändes aldrig som hemma. Svårt att tro? Heh. Egentligen så har jag en del att berätta nu, om julafton och våra planer för det fortsatta äventyret, men jag är trött och måste sova nu. Jag lovar att skriva snart och då ska ni få se bilder från en riktig jul, eller en svensk jul i alla fall :)  

julen är den tid på året när man ska vara med dem som man tycker om

idag har jag gråtit av hemlängtan.
jag saknar siss
jag saknar mamma
jag saknar pappa
jag saknar milla
jag saknar jocke
jag saknar jack
jag saknar ulla
jag saknar stephen

jag vill bli kramad

(utan richard hade jag varit pytteliten här nere)

duktig emelie (=nöjd och glad lillebror)

I onsdags slutade emelie skolan. Hon var jättesöt och hennes arbeten grymma! Elisabeth och Paul hade varit stolta, men det vet jag att de är även om de befinner sig på andra sidan jorden. I och för sig inte så länge till, för om en vecka går flyget mot australien.


sjutton månader

I söndags, den fjortonde, hade jag och richard varit tillsammans i precis sjutton månader. Sjukt! Jag förstår inte hur fort det har gått, samtidigt som jag inte kan förstå hur liten del av min livstid han har funnits bredvid mig. Det är lika sjukt. Att för drygt sjutton månader sedan (sjuttonochenhalv) så visste vi knappt vilka varandra var.
 

Vi fick bord nummer 14, slumpen?

Efter maten tog vi en lång promenad genom stan


Vi såg en ascool spindel och jag var tuffing!


PUSS! (richards näsa är krokig. hahahohohihih)


decembersol

Om bara viljan skulle få betämma och avgöra helt så skulle jag blogga varje dag, flera gånger varje dag kanske till och med. Men eftersom att andra saker än viljan också spelar roll så kan jag inte uppfylla den önskan. Ni har ändå rätt att klaga, jag vet, så jag ska försöka att styra upp mig så gott jag kan. Det borde bli bättre nu när vi flyttar in till emelie på måndag för där finns trådlöst internet, så det kan jag nästan lova.


Jag sitter på McD nu där det finns gratis trådlöst internet så (som ni kan se) kan jag skriva ÅÄÖ :) och dessutom lägga upp bilder som jag tog första veckan, finally! Men det går extremt segt att ladda upp dem här så ni får nöja er med några stycken från stranden. 



Om jag vore ni så skulle jag inte bli det minsta avundsjuk, inte nu det närmaste fyra dagarna. Nu är det jag som är avundsjuk på er (december är min favoritmånad på året och julafton är världens mysigaste dag) Men sedan efter jul så har ni all anledning att bli avundsjuka för stranden, vågorna, vattnet, solen, värmen är helt underbart!


LYCKA!

Jag fick ett overraskningspaket av richard harom dagen, bara sadar. Han kunde inte lata bli


Dagen fore lucia

HEJ!

Nu ar det bestamt att jag och richard flyttar in till emelie den tjugoandra december - lagom till jul med andra ord :) Lite synd kanns det att flytta, jag kommer ju att sakna alla vara sota husdjur. Igar satt det en gigantisk och harig spindel pa vaggen. Den hade nagot laskigt monster pa ryggen och sag verkligen farlig ut, scaaaaary! Eftersom att jag stod och hoppade och skrek och var helt hysterisk (liar, liar pants on fire!) sa styrde richard upp situationen och fangade den i en burk och slappte ut den. Jag ljog. Men richard gjorde faktiskt det. Jag har langtat efter att fa se ett potentiellt farligt djur, sa jag var mest nojd och fascinerad och tyckte att den var tuff.


Hm.. jag funderar pa vad jag har gjort under veckan. Just det, i onsdags var bade jag och richard lediga (det ar vi alltid pa onsdagar, sa det ar min nya favoritdag i veckan) sa i tisdags gick vi pa bio. Det ar alltid halva priset pa tisdagar = perfect! Vi sag High school musical 3 och faktiskt nar man vant sig vid hur pinsamt tontig den kunde vara sa var den riktigt underhallande. Ni vet, nar man kan bli sadar glad av se pa en film. Musiken, dansen, koriografin!! I onsdags sedan sa skulle vi till stranden med emelie, men sa tvarvande vadret och det blev helt mulet och blasigt. Vi gick till ett jattemysigt cafe istallet. Senare pa kvallen at jag och richard pa thairestaurang, starkt och mumsigt. VET NI VAD JAG KOM PA NU ATT JAG HAR GLOMT ATT BERATTA! Jag har provat att surfa!! Tva ganger. Okej, jag kan langt ifran sta upp pa bradan och det liknar nog inte ens surfing men det ar verkligen det roligaste jag har gjort! Bara att paddla ut till vagorna ar hur kul som helst. Vatten och frihet!

ps. Vi ska baka lussekatter (och kanske mozartkulor) hos emelie imorgon!

zoo

I forrgar nar jag oppnade skafferiet sa sprang det en mus over en av hyllorna. I natt nar jag var uppe for att ga pa toaletten sa sprang det en stor ratta over vardagsrumsgolvet. Imorse berattde anders att nar han kom hem inatt sa hade en random katt suttit i hallen och jamat. Vart hem lever, uuuhh!

ps. Rattan trippade inte over golvet, den klampade. "Dunk, dunk, dunk" lat det.


Hem, ljuva hem!

Sedan nastan en vecka tillbaka (eller egentligen sedan i lordags da det ar markant skillnad fore och efter IKEA och stadning) sa bor jag, richard och anders tillsammans med fyra israeler sahar:

Lagenhetens framsida



Vardagsrummet


Koket har sin charm (har med en av vara "flatmates")

Jag ar kar i den har tomten! (5kr, second hand)

Man kan ana anders sang nere i vanstra hornet. Jag och richard sover upp till hoger

Ljus, ljusstakar, mattor, lakan, baddmaddras, kuddar, orngott, filt - allt fran IKEA♥

Lagenhetens baksida

Insidan av var ytterdorr ar nedklottrad (jag ar inte insatt nagonstans, men det later ju som en fin tanke i alla fall)

Pa toaletten ar det mogel lite varstans, men varst ar dorren. johannahjartamogel=inte sant

Jag valjer att visa en mindre del av baksidan, det kanns bast sa. Men ni kan ju sjalva se att helheten haller och till och med kan fattas som okej :)

ps. Jag saknar er!

Solnedgang

I forrgar kvall var himlen vackrare an nagonsin.

Tagen av konstnaren richard. ps. Borde bli hans epitet :)

IKEA!!

Kare, gode Gud tack for att IKEA finns. Och tack ocksa ingvar, givetvis. I lordags tog jag och richard taget dit, vilket tog en och en halv timma - vart! Det ar sallan man har kant sig sa svensk, jag tror till exempel inte att ni kan ana hur en njutning i kubik av kottbullar m. potatismos, brunsas och lingonsylt kanns. Och det ar nastan laskigt hur tillhorande man kan kanna sig, jag menar som att man ar en "viss sort" som hor hemma har och inte dar. Lite skrammande, for man vill ju inte att det ska vara sa. Eller kanske, eller jag vet egentligen inte. Ambivalens. Hur som helst sa ar nu lagenheten beboelig, vart rum kan till och med vara mysigt (speciellt pa kvallen med alla tanda ljus som jag insisterade pa att kopa - jag alskar levande ljus!!). Det storsta bekymret tidigare var toaletten, som nu ar hyfsat uppstyrd tack vare ny toalettsits, nytt duschdraperi, en toalettborste och sist men definitivt inte minst - ett doftljus. Och allt matchar(*), och det inte tack vare richard. Ehum. Dessutom sa handlade vi en del i "matshopen": knackebrod, kaviar, inlagd gurka, lingonsylt, pepparkakor, glogg, pepparkakskola och en aladdinask! Julen ar raddad♥

Dagen efter frossade vi i knackebrod, kaviar och inlagd gurka(+stekt agg)! Svenskt, yes.

RSS 2.0