DEPRESSION

TA MIG HARIFRAN! seriost. Lagenheten stinker!! Den ar verkligen genuint ACKLIG. Jag orkar inte forsoka att beskriva den mer, inga ord racker till. Katastrofen maste upplevas for att kunna domas rattvist. Men ni vet den dar kanslan nar det borjar krypa i kroppen och klia nar man befinner sig nagonstans dar det ar riktigt ofrascht, nastan som att smutsen tranger in under huden. Sa kanns det.

Japp, sa ar det (forlat pappa och mamma for att jag berovar er er nattsomn). Men aven detta kommer nog att losa sig, forhoppningsvis. Imorgon ska de som bott tidigare i lagenheten som sagt mala om och stada ordentligt (snalla, sag att ordentligt for dem ar lika med ordentligt som for mammi) och vi ska till IKEA. Hopper lever, men i skrivandets stund sa maste jag saga att det ar extremt mycket mega svart att kanna av.

richard hjalper till att uttrycka mitt besvikna jag lite extra

For att inlagget inte ska sta helt i depressionens tecken sa tankte jag visa er lite bilder fran i onsdags kvall nar jag och richard var pa musselrestaurang inne i stan - mest mys och helt utsokt!


jag saknar "nu-ar-det-snart-december-julkanslan"

Jag tycker bara battre och battre om mitt jobb for varje dag som gar! Det ar verkligen extremt skont att slippa kanna angest varje gang man ska ivag och jobba, vilket jag gjorde infor varje arbetsdag pa Burger King. STOR skillnad. Och! jobbet har ocksa gett mig ett hem!! Heh, eller rattare sagt managern pa jobbet har gett mig ett hem. Pa fredag flyttar namligen jag och richard (vi far se om anders vill flytta med oss) in till min manager och hennes pojkvan i deras lagenhet, som ligger inte langt ifran hostelet dar vi bor nu. Billigare, battre och trivsammare an ett hostel. Lagenheten ar kanske inte av hogsta kvalitet, att byggnaden ska rivas den femtonde januari pga nedgangenhet sager val en del, men jag tycker att den ar mysig och har en viss charm :) Det blir bra. Pa lordag ska maayan (managern) och jonathan (hennes pojkvan) mala om och stada hela lagenheten, medan jag och richard aker till IKEA och koper nytt duschdraperi och toalettsits och lite annat som kan hoja standarden en aning. Men framfor allt sa ska vi till IKEA for att inhandla lite julkansla, den ar verkligen helt off nu. HELT OFF! Och eftersom som att det ar forsta advent pa sondag (helt sjukt) sa passar det perfekt; jag har hort att det finns glogg, pepparkakor och lussekatter! Mums. Potential till en uppstyrd julkansla med andra ord.

Idag ar richard ledig och jag slutade klockan tva, sa da passade vi pa att for forsta gangen verkligen turista i stan. Jag later bilderna tala sitt tydliga sprak :) btw, ikvall ska vi pa bio och se den nya bondfilmen = min bonddebut.

turist, javisst!



SUSHI!

okej, det har ar snyggt julpynt i jamforelse. i annat fall skulle jag beskriva
australiens julpynt som vulgart. men det ar okej, de forsoker. de forsoker.


operan!


Mitt nya jobb

Nar det har gatt sa langt att jag far ett oroligt mail fran mamma dar hon skriver och undrar om jag har svaltit ihjal (jag rakade namna nagonting om billiga konservbonor och nudlar nar vi pratade sist), da kanns det som att det ar dags att ta sig tid att uppdatera bloggen. Nagon form av livstecken :) Men ni ska veta att jag har jobbat som en gnu nastan hela veckan. Jag provjobbade ju forra torsdagen och sedan i sondags har jag jobbat pa riktigt, dessa dagar och tider for den som  ar intresserad:
sondag 11-18.30
tisdag 12-18.30
onsdag 12-18.30
torsdag 11-21
fredag 06-15


Tyvarr sa blir det inte mycket mer an sa har, som ni ser sa borjade jag klockan sex imorse (klockan ringde kvart i fem) sa jag ar trott som en, som enehh.. som enehh.. en kanguru! Men en sak till maste jag bara hinna saga, att jag trivs grymt bra pa mitt nya jobb sa oroa er inte alls for mig (att jag skulle jobba ihjal mig eller sa) *

puss och kram till alla som jag tycker om!

visuell kontakt, antligen!

Lite bilder ifran helgen. Jag har last Harry Potter pa en klippa och jag & richard har varit ute. Vi ville dansa, men det finns tydligen inte ett enda utestalle i hela Bondi med dansgolv. Vi gick ner till stranden och dansade istallet.



regn och rusk

det ar ingen skillnad alls faktiskt. precis som i sverige (och overallt annars pa jorden) sa skiner inte solen dygnet runt. det blaser, ibland ordentligt. himlen kan vara full av otacka moln och ja, regn forekommer ocksa pa andra sidan jorden. det kan vara riktigt kallt, riktigt ruskigt och fullkomligt forfarligt. ovadret kan i sin tur vacka havet och reta det till vansinne! det finns stunder dar saknaden efter dig kan gora mig galen, men det ar en viktig sak som du har lart mig. att himlen atervander. alltid♥


den geografiska belagenheten avgor inte existensen av helheten

dagar

Senaste dagarna har varit lika med inaktivitet, jag vet. Men nu ar jag tillbaka for att uppdatera er litet grann :) Hm.. var ska jag borja? Jag tror att jag gor en kort resume av varje dag i veckan som gatt, det blir lattast sa.

Sondag: Skype med pappa, ulla, jack, milla och siss! ♥
Mandag: Gick och vantade hela dagen pa att managern skulle ringa och ge besked om jobbet. Tystnad.
Tisdag: Bio med richard och emelie. "Burn after reading" hette filmen och jag har ingen aning om den har haft premiar eller ens om den ska visas i Sverige. Lite konstig och valdigt speciell (ovantad) skulle jag beskriva den som.
Onsdag: (mammis fodelsedag, grattis igen!) Buss till city (verkligen storstaden Sydney, coolt!) och sedan bat ut till Manly dar vi (jag, richard och emelie) tillbringade dagen pa en strand som var hur lang som helst. Senare pa kvallen at vi middag hos emelie; kanguru!!!
Tordag: Jag gav upp tanken pa att hon mojligen kunde tankas ringa om jobbet senare i veckan och gav mig ut pa en ny "jobbsokar-runda". Jag fick komma in och provjobba redan en och en halv timma senare efter att jag varit inne pa ett stalle och fragat. Det gick hur bra som helst - jag fick det! Sa nasta vecka borjar jag att jobba pa ett cafe, "Glick's cakes and bagels". Det ar ett judiskt cafe sa de har massa spannande saker pa menyn och jag har dessutom redan fatt lara mig en del nya saker om religionen; till exempel att jag (som icke-judinna) aldrig far skapa eld varover mat ska lagas som judar ska ata. Med andra ord sa kommer jag aldrig att fa tanda spisarna, daremot far jag flytta eld mellan spisarna som nagon av de religiosa har skapat. Fascinerande om man funderar vidare pa betydelsen av det.
Fredag: JACKS 6-ARSDAG, GRATTIS LILLEBROR!! Idag har jag varit ute och sprungit en runda, som jag avslutade med att kasta mig i vattnet. Mums! Senare ska jag och richard pa visning av ett rum i en lagenhet (mest troligt blir det att vi hyr in oss i ett rum istallet for att skaffa en egen lagenhet. Det kanns som att det ar en battre ide, dels for att det ar lattare att hitta och fa och dels for att det kommer att bli extremt mycket billigare. Det kan forhoppningsvis leda till att vi kan spara en del pengar i manaden och darmed oppna upp mojligheten att kunna rora pa oss om ett tag (ett par mander) istallet for att lagga alla pengar pa att bara bo och leva har och nu).

Nu ska jag ga och handla, jag har skrivit lista och allt. Hahah man kanner sig sa vuxen, eller hur milli? :)

Lagenhet(?), jobb(?) och roster hemifran!

Den har dagen borjade med en installd lagenhetsvisning; maklaren hade tagit fel nycklar. FAIL. Det ska i alla fall bli en ny visning redan pa mandag, sa det var egentligen ingen storre fara for den ligger har i Bondi. Precis vid havet. Mmm.. vill ha! Det basta av allt nar vi val har fatt tag pa en lagenhet ar att ikea finns har i australien = perfect! Fatta vad coolt att inreda en lagenhet helt och hallet pa egen hand, precis som man sjalv vill ha den (richard kommer inte ha mycket att saga till om, hahah). Fast det ar val kanske att dromma sig bort lite val langt i och med den pyttelilla halhaken och petitessdetaljen -pengar-. Aven om man ofta och garna blundar for det sa begransar de en, saklart. Men inreda ska jag likval gora, och det kommer att bli skojigt oavsett budgetklass :) Pa tal om pengar och sa dar sa ar ni mest troligt valdigt nyfikna pa hur det gick for mig att provjobba idag. Det gick bra och det var kul (men..)! Inte egentligen svart, forutom att halla reda pa och forsoka att lara sig sortimentet. Att sta i kassan och bemota kunder ar jag van vid fran Burger King, sa det var inga problem alls :) Efter en rad positiva saker sagda ar det tyvarr har "men.." kommer in. Det visade sig namligen vara sa att jag inte ar den enda som har fatt provjobba dar, utan snarare fem-sex stycken tydligen (en ny varje dag den har veckan forstod jag det som). Som vi ar vana vid i sverige ar ju ett provjobb nastan lika med ett jobb, sa vida man inte klantar till det ordentligt, men har verkar provjobb motsvara sveriges anstallningsintervjuer (inte overallt men det forekommer). Hur som helst, hon sade (nastan) rakt ut att det stod mellan mig och en annan tjej och att det antagligen skulle vara klart pa mandag vem av oss det blir. Nagonting som tragiskt nog talar brutalt starkt emot mig ar att min rival kunde jobba pa obestamd tid, det vill saga att hon bor har och skulle kunna jobba flera ar om sa vore. Jag kan ju bara jobba som langst till maj. Blablablablaaa.. hall bara tummarna for mig och hoppas! :)

Igar bjod emelie in mig och richard till filmkvall i sin lagenhet, det var massa mysigt! Hon hade hyrt Mamma Mia och bakat applepaj och jag tog med smagodiset som richards foraldrar hade kopt och skickat med mig till oss tre. Jag alskar Mamma Mia (ni som inte har sett den, se den! sager jag som var langsammast i varlden med att ta tag i att se den forsta gangen) och jag alskar smagodis (som for ovrigt inte finns har i australien och fragan ar om abstinensen efter ett langre tag kommer att vara mojlig att utharda. lat oss tro sa). Den har kvallen har varit allt annat an samre, for jag har pratat med mams och stephen pa skype i tva underbara timmar! Stephen fyller forresten ar idag - GRATTIS en tredje gang till honom :) Jag tvivlar dessutom pa att morgonkvallen kommer att bli mindre vard for da ska jag forst skypa med mina norska favoriter<3 och sedan med pappi (ps. Fars dag! och jag hoppas att ulla och jack ocksa ar med)! Mums vad jag blir bortskamd den har helgen. SAKNA, LANGTA, ALSKA



Stora vagor och sma framgangar.

Okej, idag har varit en helt grym dag! Det har varit riktigt varmt och soligt och jag och richard har badat i enorma vagor! Det ar sa himla synd och frustrerande att jag inte kan lagga upp nagra bilder - pa dem jag tog idag nar vi badade hade ni sakert blivit riktigt avundsjuka :)

Storsta delen av gardagen agnade vi at att leta lagenhet, utan framgang alls. Vi ska i alla fall pa visning i stan pa lordag och forhoppningsvis hinner vi ga pa nagon eller nagra fler. Den vi bestamt ska pa ar tyvarr bara en liten studio (motsvarande en etta i sverige), vilket egentligen ar lite for litet med tanke pa att vi ar tre stycken som ska bo dar. Anders har i och for sig kanske nagonting pa gang med nagra andra han har lart kanna har, eventuellt ska de sla sig ihop till ett kollektiv, och da skulle ju en studio vara tillracklig om det bara blir jag och richard.  Men vi far se hur det blir, ingenting ar bestamt annu. Jag langtar i alla fall efter ett eget stalle! Jag har trottnat lite pa hostel-livet ska erkannas. Fast! Jag och richard bytte hostel igar (vi hade bara bokat en vecka pa det forsta stallet, och efter det var allting fullbokat) och det nya ar verkligen extremt mycket fraschare och battre pa alla satt och vis! Sa tillfalligt funkar det absolut, medan sokandet efter lagenhet fortsatter! Okej, det var vad storsta delen av gardagen agnades at. Pa den mindre delen lyckades jag fa med richard pa en springtur och senare pa kvallen var det tankt att vi skulle pa bio, men alla filmer var fullbokade :( Kvallen loste sig ganska bra anda - vi gick hem och sag Horton, som vi lanat av emelie, pa min dator istallet. Den var rolig och VERKLIGEN sot!

Seeeeeeegt!

Suck. För en stund sedan var jag jätteglad för att jag hade hittat ett café med gratis trådlöst internet, vilket betydde att jag kunde ta med och blogga från min laptop där jag har alla bilder. Men! Självklart så är det världens segaste internet som kopplas ifrån hela tiden så att jag håller på att bli gaaaalen!! Det här inlägget har jag verkligen fått kämpa för, jag överdriver inte när jag säger att det tagit mig en timme att få ihop. Hur som helst, jag vill i alla fall ge er ett smakprov från utställningen som jag lovat er att visa bilder ifrån så ska jag klura på en annan lösning att kunna lägga upp bilderna så snart som möjligt. Jag tänker också se till att ta mig till ett internetcafé senare ikväll så att ni kan få bli lite uppdaterade, även om den visuella biten verkar få förbli fortsatt saknad. Tyvärr.  
Min personliga favorit från
Min personliga favorit från "Sculptures by the sea"

Nyttigheter!

Puh! Idag har verkligen varit en jobbig dag, fast kul!! Jag har gatt runt pa "Bondi Junction" (ett enormt kopcenter med tva byggnader och fem vaningar) i tva timmar och delat ut mitt cv hejvilt.  Jag bestamde mig for att satsa pa att fa ett jobb i nagon butik eftersom att handelsavtalet ar sa himla mycket battre an hotell- och restaurangavtalet. Pa bussen pa vag till Bondi Junction var jag ett nervvrak! Jag var radd for att min knackiga engelska inte skulle halla sa langt att nagon skulle vilja anstalla mig. Som tur var hade jag richard med mig pa bussen (han skulle till sitt eget jobb som ligger i samma kopcenter), som peppade mig och gjorde allt for att rycka upp mitt sjalvfortroende. I borjan gick det anda trogt, men jag kom snabbt in i det och till slut flot det faktiskt pa jattebra! Och det basta av allt ar att det redan har gett resultat(!) - for drygt en halvtimma sedan ringde en fran en inredningsbutik och ville ha mig att provjobba  pa lordag.  Woopie! 

Annu en praktiskt nyttig sak som jag har fatt gjort idag ar att oppna ett australiensiskt bankkonto, vilket behovs for att man ska kunna fa sin lon nar man val har borjat att jobba. Jag haller tummarna och hoppas pa att det snart ska komma till anvandning :) Pa onsdag har ocksa emelie lovat att folja med mig, richard och anders till en maklare som hon vet ar bra och gora ett forsok till att styra upp vart boende. Jag langtar efter en egen lagenhet!! Jag tanker ocksa pa pappa som ogillar tanken pa att hans dotter bor pa ett halvskabbigt hostel, sa om inte annat sa ska jag forsoka att skynda pa  det for din skull pappi (hihih, puss!).

Nu har jag tankt i flera timmar att jag ska ga ner till havet och bada. Idag har det varit och ar fortfarande riktigt varmt, sa det hade varit extremt skont och valbehovligt! Sa varfor gor jag det inte bara? Jag vet, for att det hela tiden kommer saker emellan. Men nu, NU(!) ska jag kasta mig i Stilla havet!! 

Mmm.. havet och choklad!

Nu ar Richard pa jobbet sa da passade jag pa att satta mig pa ett internetcafe. Jag langtar verkligen tills vi hittar en lagenhet sa att vi har fast internet, da kommer jag namligen att kunna lagga upp bilder fran kameran ocksa. Det ar sa himla mycket som jag vill visa er! Just det, jag kom pa att alla inte vet hur vi bor nu och det ar ni forstas nyfikna pa :) Vi bor for tillfallet pa ett halvskabbigt hostel, men det funkar for mig. Det kanns som en del av aventyret att kampa for att jobba sig uppat! Forst pa listan ar att skaffa ett riktigt jobb, vilket jag planerar att ga in for imorgon. Pa tal om jobb sa har Richard nu avslojat hans "hemliga jobb". Han tog mig dit i torsdags och det var absolut vart att spara som en overraskning - han jobbar pa en choklad-bar (max brenner)! Det ar som ett cafe dar de bara serverar saker dar choklad inkluderas; brownies, frukt och bananbrod med chokladfondue (jag vet inte riktigt hur fondue stavas, men i alla fall smalt choklad att doppa i), cookies, chokladdrinkar, tryfflar o.s.v. Mums!


Pa dagen idag var jag och Richard pa en utstallning som strackte sig langs med hela strandpromenaden, som ar nagra kilometer lang. "Sculpture at the sea" hette den och jag tankte pa mamma hela tiden nar vi gick langs med den, det kanns som att hon verkligen hade uppskattat den och dessutom kunnar hjalpa mig att tolka en del av konstvarken. Hon ar bra pa sadant :) Nar jag far mojlighet sa lovar jag att lagga upp lite bilder ifran den. Nu funderar jag pa att ta en liten kvallspromenad. Richard halsar forresten tillbaka till alla dar hemma!


RSS 2.0